Još jedan ispit  za malog borca velikog srca

Golubac

Život

Još jedan ispit za malog borca velikog srca

Foto: privatna arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Magdalena Marković iz Dvorišta kod Golupca nalazi se na lečenju u Londonu i danas bi trebalo da bude operisana na „Harley street“ klinici.

Da podsetimo, u drugom danu Magdaleninog života zbog hiperbilirubinemije započeta je fototerapija koja je sprovođena ukupno 16 sati. Sutradan je postavljena sumnja na kompleksnu urođenu srčanu manu po tipu Tetralogije Fallot, te je odmah upućena na Institut radi daljeg lečenja.

Na Odeljenju za ispitivanje i lečenje bolesti srca i krvnih sudova potvrđena je dijagnoza artezije plućne arterije sa aortopulmonalnim kolateralama. Osmog dana života je izvršena ugradnja MBT šanta, a zatim i revizija šanta nakon čega se uspešno oporavljala.Ova hiruška intervencija joj je pomogla da preživi. Magdalenina desna polovina srca je veća od leve, brzo se zamara i plavi pri naporu. Roditeljima je rečeno da je u bliskoj budućnosti očekuju još dve operacije srca.

Ove operacije ne mogu obaviti kod nas te je roditeljima preporučena „Harley street“ klinika u Londonu gde je Magdalena i prihvaćena za operaciju koja se mora obaviti najkasnije u novembru ove godine. Prva operacija košta 50.000 evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top