Još jedan dan za bebe

Veliko Gradište

Događaji

Još jedan dan za bebe

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu za dvadesetoro roditelja.

Prijem za roditelje novorođenih Gradištanaca priredio je predsednik opštine Dragam Milić sa saradnicima.

„Čestitam vam što ste dobili ono najlepše u životu, prinovu. Raduje me što imamo rođeno prvo, drugo, treće, četvrto pa i peto dete. Opština će, kao i do sada, da pomogne koliko može. Želim vam da budete živi i zdravi i da negujete svoje bebe“, rekao je Milić.

Pomoć je, ovom prilikom, primilo osmoro roditelja za prvo, sedmoro za drugo, po dvoje za treće i četvrto i jedno za peto dete dok je trinaest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke.

Gradište je u prethodna dva meseca postalo bogatije za deset devojčica i isto toliko dečaka.

Opština, majkama sa prebivalištem na teritoriji Velikog Gradišta, dodeljuje naknadu za prvo dete od 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a treće i svako naredno po 25.000 dinara.

Pored toga, sve nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Uz novčane naknade, roditeljima sleduju i autosedišta za bebe kako bi bile bezbedne u saobraćaju, a JKP „Dunav Veliko Gradište“ im daruje besplatan parking koji će koristiti do prvog rođendana deteta.

Inače, opština pomaže porodice i kroz pomoć školskoj deci tako što je za osnovce koji ispunjavaju uslove obezbedila besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, a studentima je omogućeno da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja.

Pored ovoga, lokalna samouprava poklanja vredne nagrade najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top