Izvršena prenamena sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine

Požarevac

Ekonomija

Izvršena prenamena sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ukupan iznos sredstava za izvođenje aktivnosti na realizaciji 54 projekta iznosi oko 1,6 miliona dinara.

Prilikom izrade programa treće izmene i dopune programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sedine  grada  Požarevca za 2018. godinu uzet je u obzir dopis gradonačelnika Požarevca i odeljenja za budžet i finansije od 29. septembra.

 Prenamenjena su sredstva ostala od realizovanih projekata iz prethodnog perioda i programa i projekata od kojih se odustalo po izjašnjenjima korisnika sredstava budžetskog Fonda za zaštiti životne sredine grada Požarevca u iznosu od oko 276 miliona dinara. Jedan od nerealizovanih projekata je rekonstrukcija javne rasvete instalacijom LED rasvete na teritoriji grada Požarevca u funkciji zaštite životne sredine u vidu eliminisanja ekološki neprihvatljivih izvora i indirektnog smanjenja emisije štetnih gasova u iznosu od 172 milona dinara.

U skladu sa ukupno raspoloživim sredstvima od oko 422 miliona dinara i zahtevima korisnika među projektima koji su planirani u budžetskom fondu, po rečima Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika Požarevca, je i izgradnja sekundarnog sistema za sakupljanje otpadnih voda - fekalna kanalizacija u naselju Lučica - druga faza, a vrednost radova je oko 148 miliona dinara. Radiće se zaštita površinskih voda od zagađenja Brežanskog kanala odnosno, izgradnja prve faze severnog kolektora kišne kanalizacije, vrednost investicije oko 59 miliona dinara, a opredeljena su sredstva za drugu fazu izgradnje kišne kanalizacije u Klenovniku, za projekat dva miliona dinara i 18 miliona nedostajućih sredstava za radove, dok je 13 miliona za prvu fazu obezbeđeno programom za 2017. godinu.

Za izgradnju transfer stanice i reciklažnog centra opredeljeno je 132 miliona dinara. Programom je za potrebe JKP „Komunalne službe“ Požarevac predviđena i nabavka specijalnog vozila autopodizača, multifunkcionalnog komunalnog vozila, malog vozila za prikupljanje otpada i specijalnih mašina za održavanje zelenila. Ukupna vrednost nabavke je 63 miliona dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top