Izgubio se štićenik Doma za stare

Kučevo

Događaji

Izgubio se štićenik Doma za stare

Foto: ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Štićenik kučevačkog doma izašao, a da to niko nije primetio, pao i ležao u neizgrađenoj kući skoro sat vremena – piše Kurir.

Događaj je zabeležen prošle nedelje kada je štićenik doma J. L. (74) izašao iz ustanove, a da to niko nije primetio, pa je, star i nemoćan, pao u jednoj neizgrađenoj kući i pola sata bespomoćno ležao dok ga iz komšiluka nisu primetili i pozvali pomoć – navodi Kurir.

Video sam starca kako leži. Bio je dezorijentisan i uplašen. Nije mogao sam da se podigne. Prepoznao sam ga i odmah pozvao dom, nisam želeo da ga pomeram jer sam se plašio da je povređen - priča za Kurir mladić koji živi nedaleko od mesta gde je štićenik doma pronađen.

On kaže da radnici u domu, koji su došli za nekih pola sata, nisu ni znali da je starac napustio ustanovu.

Došla je sestra i još jedan radnik i odveli ga nazad. Niko ga nije ni tražio. Čovek je tu mogao i da umre da slučajno nisam naišao i video ga. Strašno je koliko se ne vodi računa! - kaže sagovornik Kurira, koji je revoltiran, snimio sve što se dešavalo.

S druge strane, direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu, negira odgovornost zaposlenih u ustanovi koja brine o starijima uz objašnjenje da nisu svi štićenici neprestano pod nadzorom:   

Svaki izlazak evidentira dežurni portir. Pod stalnim nadzorom su lica koja su lišena poslovne sposobnosti i lica čije stanje zahteva stalnu medicinsku negu. Licu koje ste naveli nije potreban nadzor. U svakodnevnim izlascima nije u obavezi da se bilo kome javi. Preduzete su mere zbog povrede kućnog reda zbog dolaska u ustanovu u pripitom stanju - istakla je Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, u čijoj je nadležnosti i Ustanova za odrasle i starije, objavljuje Kurir.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top