Izabrani dobitnici „Stiškog venca“, „Stiškog suncokreta“ i „Stiškog pera“

Malo Crniće

Kultura

Izabrani dobitnici „Stiškog venca“, „Stiškog suncokreta“ i „Stiškog pera“

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Osim u ovim kategorijama, žiri je doneo odluku o još 11 dobitnika.

U okviru manifestacije „Stiška svitanja“, a po konkursu pod nazivom „Da nije ljubavi ne bi sveta bilo“, žiri u sastavu Jadranka Milošević dr književnosti iz Beograda, predsednik žirija, književnici Ivan J. Petrović iz Petrovca, Antileta Živković iz Toponice, Zorka Stojanović iz Malog Crnića i Zlatija Radovanović iz Batuše, jednoglasno jeodlučio da „Stiški venac“ pripadne Igoru Braci Damnjanoviću iz Beograda za pesmu „Odlazak“.

 „Stiški suncokret“ dobiće Veselin Dželetoviću iz Beograda za pesmu „U igri sa tobom pravila ne važe“, a „Stiško pero“ – Violeta Dimitrić iz Beograda za pesmu „Poema umirućoj ljubavi“.

Priznanja su dobili i Milo Radov, Podgorica – za najoriginalniju pesmu „Lepota noći“, Stefan Đorđević, Kruševac, za najlepši stih, pesma „Rob“, Stojan Šljuka, Čajnič, Republika Srpska za najslikovitiju pesmu „Ako možeš“, Jovan D. Petrović, Petrovac, za suptilnost i ritmični izraz u pesmi „Bolna nesanica“, Božidar Dobraković iz Lovćenca za najljubavniju pesmu „Vojvođanka“.

Helena Himel iz Ečke, poslala je najmuzikalniju pesmu „Nemoj mi nikad reći da me voliš,  Branislav Crnić iz Beograda, najerotičniju „Zašto si lav“, dok je „Ciroza“ Elme Selimi iz Tutina najdramatičnija pesma.

Jelena Bujovič iz Ukrajine je autor najmodernije pesme „Internet“, a Tanja Đurđević iz Velikog Gradišta ostvarila je najuzvišenije pevanje o ljubavi  u pesmi „Mestimično“.

„Stiški pupoljak“ dobiće  Aleksandra Obradović iz Velikog Sela (šifra: „Aleks5“) , za pesmu „Malena moja“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top