Inkluzija dece uz pomoć individualnih planova

Požarevac

Društvo

Inkluzija dece uz pomoć individualnih planova

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Više od 50 prosvetnih radnika na skupu posvećenom izradi individualnih obrazovnih planova za inkluziju dece iz osetljivih grupa – piše Podunavlje Info.

“Planiranje i realizacija obrazovne podrške deci/učenicima kroz individualni obrazovni plan“ zajednički je naziv dva stručna skupa koja su održana u Požarevcu i u Smederevu – objavljuje Podunavlje info. 

Skupovi su bili namenjeni koordinatorima timova za inkluzivno obrazovanje u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama Braničevskog i Podunavskog okruga. 

Susretu u Požarevcu prisusutvovalo je 56 učesnika, među kojima i prosvetni savetnik Draško Grujić. 

Cilj ovog stručnog programa je potreba unapređivanja kompetencija članova timova za inkluzivno obrazovanje u obrazovnim ustanovama Školske uprave Požarevac za pružanje podrške učenicima iz osetljivih grupa putem izrade individualnih obrazovnih planova (IOP-a).

Kroz prezentaciju, učesnici su imali prilike i da se bliže upoznaju sa članovima novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja relevantnim za inkluzivno obrazovanje i da se podsete procedura u izradi IOP-a, kao i da prodiskutuju o uočenim propustima izrađenog plana.

Detaljnije na:
www.podunavlje.info

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top