Imamo talentovanu decu (FOTO)

Požarevac

Kultura

Imamo talentovanu decu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nagrađeni učesnici kolonije „Poezija Mileninih boja”.

Od predškolaca najbolji rad je naslikala Sara Nikolov, druga je bila Nikolija Stanojević, a treća Nina Petrović, sve iz vrtića „Leptirić“.

U kategoriji osnovaca najbolji su bili đaci OŠ „Dositej Obradović“ u Požarevcu, pa je prvo mesto osvojio Vuk Milovanović, učeniku četvrtog razreda, drugo Milica Rajković, đak sedmog, a treće mesto Sofija Stojadinović, učenica petog razreda.


Osnovci i predškolci

Kod srednjoškolaca, bilo je pet nagrađenih. Prvoplasirana je Ivana Canić iz Medicinske škole, drugu nagradu dele Jelena Milisavljević takođe iz Medicinske i Nevana Živanović, učenik Politehničke škole.


Nagrađeni srednjoškolci

 Treća nagrada pripala je Teodori Denčić (Medicinska škola) i Ivani Stokić (Tehnička škola Kostolac).

„I ova kolonija je pokazala da naš grad ima mnogo talentovane dece iz oblasti likovne umetnosti. Radovi su prelepi i posebni jer su motivisani životom i delom naše velike umetnice Milene Pavlović Barili. Naši najmlađi sugrađani su imali priliku da svoje osećaje i percepciju  njenih dela iskažu na platnu. Sklop tih emocija i njihovog individualnog talenta rezultirao je ovim prelepim delima“, podvukla je Ljiljana Dabić, v.d. upravitelja Fondacije „Milenin dom“.


Ljiljana Dabić, vd upravitelj Fondacije „Milenin dom“

Žiri je bio sastavljen od istoričara umetnosti i profesora likovne kulture Violete Tomić, Jovanke Likar, Tatjane Dokmanović i Marine Radosavljević.

„Školarci koji su bili spremni da stvore nešto novo, uz Milenin senzibilitet i fotografiju ispred sebe, kretali su se od Mileninog lika, preko prepoznatljivih polomljenih stubova, anđela, antičkih bista pa sve do novih poimanja Mileninog fantastičnog sveta“, rakla je Marina Radosavljević istoričar umetnosti, član žirija.


Marina Radosavljević istoričar umetnosti, član žirija

Kolonija je održana u okviru 54. Ljubičevskih konjičkih igara u dvorištu Galerije Milene Pavlović Barili, a deo je humanitarnog projekta ULIS-a „Milena Pavlović Barili“ „Požarevac u srcu“. 


Sa dodele nagrada

„U projekat su se pored članova našeg udruženja uključili umetnici iz Beograda, Pančeva, Golupca i Velikog Gradišta“ dodao je Goran Stević, zamenik predsednika ULIS „Milena Pavlović Barili”.


Goran Stević, zamenik predsednika ULIS „Milena Pavlović Barili”

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top