I u Petrovcu obeležen 9. maj (FOTO)

Petrovac

Događaji

I u Petrovcu obeležen 9. maj

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi obeležila je Dan pobede polaganjem venaca u gradskom parku ratnicima stradalim u Drugom svetskom ratu.

Vence su na spomenik ratnicima položili zamenik predsednika opštine Goran Ristić i predsednik SO Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović, kao i predstavnici Boračke organizacije. Prisutni su još bili i pomoćnici predsednika opštine Petrovac na Mlavi Saša Živojinović i Boris Gvozdić.


Zamenik predsednika opštine Goran Ristić i predsednik SO Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović


Položeni venci na spomenik ratnicima

Predsednik Boračke organizacije Petrovac na Mlavi Aca Gera Životić je u svom izlaganju rekao da ta organizacija, zajedno sa opštinom i Udruženjem ratnih i vojnih invalida pridaje veliki značaj zavičajnoj istoriji i svim ljudima koji su dali svoje živote za slobodu otadžbine.

„Vreme je takvo, a država Srbija stoji iza toga, da više nema levo i desno orjentisanih, sve žrtve su naše i naš srpski narod je podneo najveći teret, kako u Prvom tako i u Drugom svetskom ratu. Zajedno smo sa saveznicima bili na pobedničkoj strani. Naša Boračka organizacija neguje tradicije, slavimo sve praznike i sigurno da je na nama koji smo trenutno mlađi od boraca iz Drugog svetskog rata, obaveza da ih sve sačuvamo od zaborava. Sledeće naše okupljanje je na Vidovdan, 28. juna u dvorištu Doma zdravlja Petrovac kada će biti položeni venci na spomenik poginulim policajcima i vojnicima u NATO agresiji“ kazao je Životić.


Aca Gera Zivotić predsednik boračke organizacije

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top