HUMANI OSNOVCI: Odvajali od džeparca za lečenje oca druga iz odeljenja

Požarevac

Život

HUMANI OSNOVCI: Odvajali od džeparca za lečenje oca druga iz odeljenja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kod učenika šestog razreda prvog odeljenja Osnovne škole „Dostije Obradović“ svest da je nekome potrebna pomoć probudila se veoma rano.

Pre izvesnog vremena jedan učenik šestog razreda ispričao je svojim drugovima iz odeljenja da mu je tata teško bolestan i da može od te bolesti da umre. Njegovi drugari iz odeljenja sami su se organizovali, bez znanja razrednog starešine, odvajali koliko je ko imao od svog džeparca i skupili nešto novca za lečenje njegovog tate.

Roditelji nisu znali za ovaj humani gest dok im nije ispričala razredna, Danica Kovačević, koja je nešto ranije saznala kakvu divnu decu ima. Iznenađenje je bilo ogromno. Vodeći se primerom svoje dece kasnije su se pridružili i roditelji i skupili su još nešto novca. Možda to nije neka velika suma novca, ali je od srca. Tako je i krenula akcija za Požarevljanina Miloša Katića pod nazivom „Za Kelata od srca“, o kojoj smo pisali ranije.

http://ebranicevo.com/-za-kaleta-od-srca 

 

U međuvremenu, humanitarna Fondacija „Budi human“ uključila se u prikupljanje pomoći za Miloša. Svi koji žele da doniraju potrebno je samo da upišu 595 i pošalju SMS na broj 3030.

Takođe, možemo pomoći našem sugrađaninu i uplatom na dinarski ili devizni račun (brojevi na slici), kao i putem linka

 e-doniraj(https://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=595)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top