Hipodrom postao gradilište

Požarevac

Događaji

Hipodrom postao gradilište

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Na požarevačkom hipodromu uveliko teku pripreme za Ljubičevske konjičke igre. U toku su radovi na krovnom pokrivaču buduće trofejne sale.

Radove je obišao gradonačelnik Bane Spasović sa saradnicima. 

Grad Požarevac je, po rečima Aleksandra Milenkovića direktora KD „Knez Mihailo“,  prepoznao turistički značaj Hipodroma.

Obezbeđena su sredstva kod Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija za realizaciju projeknog uređenja gradskog Hipodroma, koje se odvija u dve faze. 

U prvoj su, prošle godine, rekonstruisane betonske tribine, kao i krovni pokrivač na jednom štalskom objektu.

U toku je ralizacija druge faze, koja obuhvata adaptaciju krovnog pokrivača na nekadašnjoj maloj štali. U pitanju je objekat sagrađen polovinom prošlog veka. U jednom delu je korišćen kao štalski objekat, dok je u drugom bilo administrativno sedište Konjičkog društva „Knez Mihailo“. 


Od štale do trofejne sale

Realizacijom ovog projekta biće izvšena prenamena ovog objekta. Deo u kome su bili konji biće pretvoren u muzejski prostor posvećen LJKI i istorijatu KD „Kez Mihailo“. Imamo podršku lokalne samouprave i nadam se da ćemo ga relizovati do početka LJKI, naglasio je Milenković.


Aleksandar Milenković i Bane Spasović

Radovi su vredni 2, 4 miliona dinara, a izvođač je „Duking“ doo iz Smederevske Palanke.

Inače, KD „Knez Mihailo“ je nakon dužeg perioda poslovao pozitivno sa prihodom od preko milion dinara, a to je, kao je istakao gradonačelnik, posledica toga što su pravi ljudi na pravom mestu. 

Deo uspeha pripada i lokalnoj samoupravi, a ponajviše obostranoj saradnji, dodao je.

Prošle godine smo rekli da ćemo sistemski pristupiti LJKI i rešanju problema u turizmu na teritoriji Požarevca. JP „Ljubičevo“ i Hipodrom stavićemo u funkciju turističke ponude. Radićemo i novi projekat za Hipodrom, koji će obuhvatiti proširenje tribina, izradu pešačke zone duge deset do petnaest metara, potom proširenje trkačkih staza, sistem za zalivanje zelenih površina i staza, rekao je Spasović.

Projektom je obuhvaćeno i postavljanje rasvete,  jer trend je u Evropi i svetu da se konjičke trke održavaju i tokom noći. 

Dobićemo muzej koji će se prostirati na oko 130 metara kvadratnih. Sve ovo zaokružićemo sa Ergelom Ljubičevo gde je u ovoj godini planirana izgranja adrenaliskog parka, završetak atletske staze započete prošle godine. 


Buduca trofejna sala

U septembru će se pristupiti izgradnji već najavljivanog lavirinta. U Ljubičevu je planiran i muzej pčelarstva. Ljubitelji prirode, kada dođu u Požarevac, imaće celodnevnu ponudu koja uključuje i Ergelu i Hipodrom.

Kvalitetnije trkačke staze na Hipodromu doprineće postizanju međunarodnog karaktera LJKI, ali i većem broju trkačkih dana u godini. Za sada ih je četiri, Majski sastanak (2. maja), Julski sastanak (7. jula) i dva dana LJKI.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top