Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)

Žabari

Društvo

Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

U crkvu Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac kod Žabara, u nedelju u ranim jutarnjim satima udario je grom.

Nakon nevremena koje je zahvatilo ovo selo,munja je pogodila kupolu crkve. Kako su vernici u to vreme pristizali na jutarnju službu, prava je sreća da niko nije povređen.

Uprkos ovom nesvakidašnjem događaju, sveštenik je ipak služio svetu liturgiju.

Na Fejsbuk stranici crkve Svetog Nikolaja u Aleksandrovcu postavljene su fotografije  uz poruku: „Žrtava nema, šteta se još utvrđuje. Ovo nas poziva Bog i upućuje narod na crkvu. Vratimo se Bogu. Živimo kroz svetu liturgiju.“

Meštani smatraju da je pravo čudo da grom udari u svetinju, ali ni da ovo nije jedino čudo koje je zadesilo aleksandrovačku crkvu.Na badnje veče, tokom paljenja badnjaka, na fotografiji koja je kružila internetom, navodno je neko predsakazanje – iz dima od badnjaka nadvija se, navodno, nekakav sablasni lik. Aleksandrovački vernici su tada tvrdili da je te večeri njihov sveštenik snagom molitve oterao „zlu silu“ .

Sada jedan broj vernika veruje da ih Bog opominje jer su proterali prethodnog sveštenika.

 Inače, crkva u Aleksandrovcu je podignuta 1884. u centru sela, osvećenje hrama obavljeno je iste godine, a danas ima status spomenika kulture  Građevinom dominira zvonik sa časovnikom, na čijem se četvrtastom postolju sa zapadne strane nalazi bronzana ploča sa natpisom: „Sv. Nikola 1884“. Uz spoljni zid oltarske apside 1923. godine podignuta je spomen-kosturnica neznanim junacima palim u borbama na aleksandrovačkim položajima 1915. godine.

  • Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)
  • Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)
  • Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)
  • Grom udario u crkvu u Aleksandrovcu ( FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top