Gradska vlast obilazi i kontroliše radove (FOTO)

Požarevac

Društvo

Gradska vlast obilazi i kontroliše radove (FOTO)

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Bane Spasović je obišao radove na Ergeli Ljubičevo i zameni azbestno vodovodnih cevi u Partizanskoj ulici.

U Ljubičevu se privode kraju radovi na popločavanju, uređenju štala, manježa i rasveti. Biće postavljeno 75 svetiljki, te će posetioci ergele moći da se šetaju tokom večernjih sati i da koriste trim stazu.

Popločavanje staza u Ljubičevu

 Radovi u Ljubičevu se izvode u saradnji lokalne samouprave sa Vladom Republike Srbije. Ova investicija iznosi preko 70 miliona dinara, a 40 miliona su republička sredstva.

 Pored ambijenta, uređuju se i dve sportske štale i manjež (škola jahanja) koji će imati vrhunske uslove za smeštaj grla, promenjeni su podovi, uređen je krov, radi se led rasveta, ventilacija, izloacija, novi prozori, radnici ergele će imati poboljšane uslove rada, imaće svoje kancelarije i kabine.

„Ovo je jedan veliki projekat koji se realizuje već dve godine. Urađen je sistem za navodnjavanje za samoodrživi lavirint koji je najavljen i čija će realizacija uskoro početi“, rekao je Bane Spasović.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Mirko Stojanović, direktor JP „Ljubičevo“, je naglasio da će štale imati najbolje uslove za grla u čitavom regionu.

Mirko Stojanović direktor JP Ljubičevo Požarevac

U Partizanskoj ulici u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže koja je izgrađena1965. godine i koja je dotrajala još krajem prošlog veka.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Partizanskoj ulici

Vladimir Stojimirović, v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, rekao je da se radi na zameni preko 300 metara cevi, od Dalmatinske do ulice Lole Ribara. Vrednost radova je oko šest miliona dinara u okviru kojih se menja 25 priključaka na vodovodnu mrežu.

Vladimir Stojimirović, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac

Cilj je da se od naredne godine započne rešavanje pitanja vodosnabdevanja grada i smanjenje gubitaka u sistemu. Vodovod je locirao lokacije na kojima su gubici i upravo je ova lokacija u Partizanskoj ulici jedna od njih. Najveća ulaganja biće u vodosnbadevanju i uveliko se radi na projektu fabrike za pijaću vodu. Priprema se dokumentacija i rešavaju se imovinsko- pravni odnosi na vodoizvorištu, i sve to će naredne godine biti gotovo“ , rekao je Bane Spasović, a ovde se takođe očekuje pomoć Vlade Srbije.

 

Spasović u razgovoru sa Marijom Papović direkrorkom JKP Parking servis Požarevac

Brojači slobodnih parking mesta su dosad postavljeni na dve lokacije: kod zgrade Načelstva i kod centralne apoteke.

Brojači slobodnih parking mesta

Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis,“ je kazala da je potrebno rešavati problem parking mesta u gradu zbog velike frekfencije saobraćaja kao i zbog povećanog broja turista koji dolaze u grad. Postavljanje brojača je jedan korak ka tome. Od naredne godine brojači će biti postavljeni kod zgrade Višeg suda i kod parkinga Centra za kulturu.

„Ova lokalna samouprava se trudi da ne zaostaje za većim gradovima i da ih prati po svim tehnološkim inovacijama, kao što je ovaj brojač slobodnih parking mesta. Sve ovo radimo zbog nas samih, građana Požarevca, uređujemo i horizontalnu i vertikalnu signaliazciju“, rekla je ona.

Gradonačelnik je najavio i izgradnju spratne garaže preko puta hotela Dunav, za koju je završena javna nabavka. Ona će moći da primi oko 150 automobila.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top