Gradište, Petrovac i Požarevac deo “Čarolije Istočne Srbije”

Braničevo

Turizam

Gradište, Petrovac i Požarevac deo “Čarolije Istočne Srbije”

Foto: TO VG,E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Turističke organizacije Požarevac, Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi na devetom Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Sajam je održan od 24. do 26. novembra. Na zajedničkom štandu “Čarolije Istočne Srbije” nastupilo je osam turističkih organizacija, a pored opština Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi, kao i grada Požarevca, svoje turističke potencijale predstavile su i opštine Pirot, Knjaževac,Negotin i Bor. 

Projekat “Čarolije Istočne Srbije” realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, a na nastupu u okviru sajma u Kragujevcu promovisana je i zajednička brošura “Čarolije” koja je osvojila treće mesto u kategoriji- najbolji promotivni materijal. 

Prvog dana sajma promovisana je gastronomska ponuda Istočne Srbije. Posetioci su imali priliku da uživaju u ukusima ovog dela zemlje, a prezentacija je ocenjena kao vrlo uspešna, i pohvaljena je od strane pomoćnice ministra za turizam, Renate Pindžo, kao i predstavnika Turističke organizacije Srbije.

Sajam je obišao veliki broj posetilaca a istovremeno je bio prilika i da se razmene iskustva o protekloj turističkoj sezoni.

Turistička ponuda opštine Veliko Gradište dobro je poznata Kragujevčanima, a mnogi od njih imaju i privatne vikendice na Srebrnom jezeru, a baš za ponudu smeštajnih kapaciteta na tom jezeru (za letnju sezonu 2018.) kao i za prateće programe (turističke brodove, sportske terene, akva park, manifestacije, muzej, manastir Nimnik i Ramsku tvrđavu), vladalo je ogromno interesovanje.Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi po drugi put učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu.  I ovog puta najviše interesovanja izazvala je ponuda banje Ždrelo, kao i mogućnosti za posetu manastirima Mlave i planinskim vrhovima Vukan i Ježevac.

Iz Turističke organizacije grada Požarevca kažu da su se turisti na sajmu raspitivali za manifestacije i lokalitete koji ih zasebno interesuju.

Veliki uspeh i dosta dobre volje i želje turista iz centralne Srbije, a i sire, da nam dođu u 2018.godini koju uveliko najavljujemo i godini mnogo objedinjenih jubileja u našem gradu", navode u Turističkoj organizaciji grada Požarevca.

Osim beogradskog i novosadskog, sajam u Kragujevcu jedna je od najznačajnijih manifestacija koje promoviše srpske destinacije, a bogata prezentacija turističkih destinacija u zemlji i inostranstvu okupila je veliki broj izlagača i posetilaca.  

Sajam turizma organizovao je Šumadija sajam u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom “Kragujevac”, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top