Gradištanci u posetu pozvali Temišvarce

Veliko Gradište

Turizam

Gradištanci u posetu pozvali Temišvarce

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište održana u centru Temišvara, na Trgu pobede i u restoranu Lojd.

Kulturno turistički promotivni performans od 13. aprila,  priredila je opština Veliko Gradište u saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i temišvarskim vlastima. 

Direktorka gradištanske Turističke organizacije Dajana Stojanović istakla je da su već tradicionalno, turisti iz Rumunije zainteseovani za Veliko Gradište i najavila turističku sezonu koja će ovog proleća početi muzičkim festivalom Uranak u toku prvomajskih praznika.

Turistima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma jako interesantna. Oni već od ranije učestvuju na gradištanskim gastronomskim festivalima ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine su i pesnici iz Udruženja Srba iz Rumunije.

Predsednik opštine Dragan Milić, predstavio je sve ono što gradištanski kraj nudi svojim gostima i istakao želju da turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom dođe, uvek se vraća. To je i glavni cilj opštini koja svoju budućnost vidi u turizmu.


Sa prezentacije u Temišvaru

Generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić je istakao da, kada je u pitanju ova opština, mora biti subjektivan, zato što je sa svojom porodicom, mnoga leta proveo na Srebrnom jezeru.

Gradonačelnik Temišvara Nikolae Robua izrazio je želju da dođe u Veliko Gradište, kao i da pokrene projekte koji bi se jednim delom odnosili na turizam. Robua je takođe pozvao turističke agencije da naprave paket aražmane za Veliko Gradište sa akcentom na Srebrno jezero.

Orkestar ANIP-a „Vlastimir Pavlović Carevac“ izveo je „Svilen konac“ i na najlepši način preneo duh kafana Velikog Gradišta u restoran Lojd.


Orkestar ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac izveo je „Svilen konac“

Po završetku konferencije domaćini skupa poveli su goste u obilazak štandova Turističke organizacije kao i bogatih trpeza najboljih ugostitelja Velikog Gradišta koji su svoju hranu priremali ispred restorana.

Performans je nastavljen na samom Trgu pobede, a mnogobrojni posetioci uživali su u spektakularnom nastupu izvođačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Mladi i razigrani folklorci, ostavili su dobar utisak i razveselili prolaznike koji su takođe rado probali i hranu čuvenih restorana. Ugostiteljsaka ponuda i gastronomski specijaliteti su među najbitnijim potencijalima Srbije, a Veliko Gradište je opština koja je poznata po širokoj ponudi hrane i bogatim menijima restorana.

Ovom prezentacijom ugostitelji su mogli da direktno predstave svoje restorane agencijama u Rumuniji kao i potencijalnim, budućim gostima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top