Gradištanci na trgu dočekali novo julijansko leto

Veliko Gradište

Zabava

Gradištanci na trgu dočekali novo julijansko leto

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Građani opštine Veliko Gradište dočekali su pravoslavnu Novu godinu uz kulturno umetnički i zabavni program i besplatno posluženje.

Proslava je počela koncertom ANIP „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta u Hali sportova. Sve uzrasne kategorije predtavile su se spletom narodnih igara. Dva sata kvalitetnog programa oduševio je publiku, a program je sadržao igre i pesme iz cele Srbije.


Oplelo se kolce na Žitnom trgu​

Po završetku programa, građani su se okupili na gradskom trgu gde je organizovan veliki doček.

Na Žitnom trgu oko 21 čas počeo je program uz tradicionalnu zdravicu i zvuke narodnog kola. Posetiocima su služeni sendviči, kuvano vino, rakija i sokovi koji su uz dobru muziku i igru doprineli pravoj novogodišnjoj atmosferi.

Uz orkestar „Znalci” Novice Simića igralo se kolo u kome su se našle sve generacije, sve do ponoći kada je vatromet najavio dolazak Nove godine.

Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj građana pridružio se molebanu u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. 

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar Vlastimir Pavlović Carevac, crkva Svetog Arhangela Gavrila.


Bilo je i posluženje​

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top