Grad subvencioniše poljoprivrednike

Požarevac

Poljoprivreda

Grad subvencioniše poljoprivrednike

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv za sufinansiranje kamata kratkoročnih poljoprivrednih kredita i za regresiranje reproduktivnog materijala (veštačko osemenjavanje krava i junica) u 2017. godini.

Za obe subvencije, koje se daju sa ciljem da se unaprede uslovi i omogući razvoj poljoprivredne proizvodnje, grad Požarevac opredeljuje sredstva u iznosu od po 4 miliona dinara. 

Podsticaj sufinansiranja kamate kratkoročnih poljoprivrednih kredita obuhvata podršku poljoprivrednim gazdinstvima za lakši pristup korišćenju kratkoročnih dinarskih kredita tako što se sufinansira kamata ili jedan njen deo, a isplatom podsticaja na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva. 

Potpisani kreditni ugovori sa poslovnom bankom odobravaće se do 31. oktobra i to na period od godinu dana, a jedan korisnik može upotrebiti samo jednu subvencionisanu kreditnu koja može obuhvatati više namena. 

Podsticaj može biti najviše do 12% kamate u iznosu od 100.000 dinara, s tim da korisnik kredita čija je kamata veća od navedene vrednosti, preostali iznos troškova snosi sam.

Pravo na sufinansiranje kamate se može ostvariti za realizaciju tekućih sezonskih aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno obrtna sredstva - za nabavku repromaterijala (semenska roba, rasad, sadni materijal, đubrivo, gorivo, sredstva za zaštitu, stočna hrana i drugo), nabavku priplodnih grla, grla za tov, rojeva i matica pčela, nove mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju i nabavku opreme za preradu, čuvanje i plasman poljoprivrednih proizvoda. 

Detaljnije informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji na:
www.pozarevac.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top