Grad nagradio najbolje učenike

Požarevac

Događaji

Grad nagradio najbolje učenike

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac dodelio novčane nagrade za učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Po rečima Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika grada Požarevca, do se rezultata, iz bilo koje oblasti, ne dolazi prečicama, a nagrađeni učenici najbolji su dokaz ove tvrdnje.

„Te novčane nagrade, mišljenja sam, imaju dvojako značenje. Najpre, da vam pokažu da se znanje i vredan rad, kao i talenat uvek na kraju isplate, a potom i da imate u vidu da je taj uspeh primećen i izuzetno cenjen od strane ljudi koji vode ovaj grad. Naravno, visina novčanog iznosa nimalo ne odražava količinu vremena i neprospavanih noći koje ste vi uložili u ove rezultate, ali se shodno mogućnostima trudimo da povećavamo nagrade. To smo učinili i ove godine, tako da se, na primer, sada ekipna takmičenja nagrađuju duplo većim iznosom nego u ranijem periodu“ rekao je Pavlović.


Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika grada Požarevca

Pojedinačne jednokratne nagrade za učenike i njihove mentore za osvojeno jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima su za prvo 15 hiljada dinara, drugo 14 hiljada dinara i treće 13 hiljada dinara.

Kada je reč o republičkim takmičenjima, najbolji dobijaju 12 hiljada, drugoplasirani 11 hiljada, a trećeplasirani 10 hiljada dinara.

Za ekipe koje su osvojile jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima nagrade su dvostruko veće.


Sa dodele nagrada

„Očekujemo da za deceniju, koju godinu manje ili više, donesete svoje ideje i novostečene sposobnosti pod svodove ove gradske kuće, koja će uvek biti vaša. Naravno, uvek ostaje stvar ličnog izbora gde ćete upotrebiti svoje znanje i veštine, ali ako to uradite u svom gradu, potvrdićete svoju veličinu koju ste danas samo nagovestili uspehom na ovim takmičenjima“, dodao je Pavlović.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top