Grad donirao opremu Saobraćajnoj policiji

Požarevac

Društvo

Grad donirao opremu Saobraćajnoj policiji

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad je preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima donirao opremu Policijskoj upravi Požarevac, Odeljenju saobraćajne policije. Vrednost donacije 300 000 dinara.

Oprema se sastoji od baterijskih lampi, treptača, foto aparata i prateće opreme. Savet za bezbednost saobraćaja raspolaže određenim sredstvima, a o njihovom raspoređivanju odlučuje Gradsko veće, na predlog samog Saveta. 

Sredstva za povećanje bezbednosti u saobraćaju su prihod od naplaćenih kazni na teritoriji grada Požarevca. Visini naplate, najviše su doprineli policajci.


Primopredaja donacije.

Saobraćajni policajci sreću se sa problemima u radu. Nema ih dovoljno da bi mogli da pokriju celu putnu mrežu koju pokriva grad Požarevac, kako bi delovali i represivno i preventivno. Ova oprema je mala pomoć da poboljšaju svoj rad. Saobraćajna policija imala je odlične rezultate u prvih šest meseci ove godine. Tokom leta saobraćaj je secifičan, a mladost i neiskustvo dolaze do izražaja, što je dovelo do par saobraćajnih nezgoda sa ljudskim žrtvama“, rekao je Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Požarevca.
Grad bi, Odeljenju saobraćajne policije trebalo do kraja meseca da uruči i jedan motocikl, vrednosti oko pola miliona dinara.


Dragan Ristić načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Požarevcu

Naš zajednički cilj je da nema saobraćajnih nezgoda i da saobraćajna policija što manje interveniše“, zaključio je Stanojević.


Dragan Stanojević predsednik Saveta za bezbednost grada Požarevca.

Kao i na teritoriji cele Srbije, i požarevačkim saobraćajcima nedostaju patrolna vozila, a po rečima Dragana Ristića, načelnika Odeljenja, tokom avgusta očekuje se par vozila od Ministarstva unutrašnjih poslova.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top