Golubac na spisku za pomoć

Golubac

Info

Golubac na spisku za pomoć

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo privrede podržaće opštinu Golubac u pripremi infrastrukturnih projekata.

Podrška se pruža u izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekte izgradnje i unapređenja industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture, javlja Tanjug.

Pored Golupca ministarstvo će  podržati još sedam lokalnih samouprava, a za to je predviđeno 17,5 miliona dinara.

„Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenih postupka javnih nabavki i ostvarenih ušteda, donelo odluku kojom će u 2017. podržati dodatnih osam lokalnih samouprava. Ušteđenih 17,5 miliona dinara biće raspodeljeni lokalnim samoupravama: Koceljeva, Bač, Tutin, Golubac, Žitorađa, Ćuprija, Vlasotince i Loznica, od kojih su četiri u grupi nerazvijenih", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede, a prenosi Tanjug.

Podršku lokalnim samoupravama u pripremi infrastrukturnih projekata Ministarstvo sprovodi u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja, u okviru kojeg već ove godine sufinasira izradu projektno-tehničke dokumentacije u 40 opština i gradova.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, ministarstvo sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost, zaključuje se u saopštenju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top