Galerija savremene umetnosti - osvrt na 2018. (FOTO)

Požarevac

Kultura

Galerija savremene umetnosti - osvrt na 2018. (FOTO)

Foto: Arhiva i GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

Ustanova ne prestaje sa traganjem za odgovarajućim konceptom i radom na boljoj organizaciji i marketinškom pristupu.

Galerija savremene umetnosti, prvobitno nazvana Gradska galerija, osnovana je 1. aprila 2011. godine pri Narodnom muzeju u Požarevcu, sa ciljem da osluškuju i zadovolji potrebe građana za kulturnim sadržajima.

Neke od značajnijih izložbi koje su bile predstavljene javnosti u ovom prostoru su: izložba Miodraga B. Protića, Miće Popovića, Lazara Vozarevića, Milana Konjovića i izložba grafika „Pikaso u Požarevcu“.

Pikaso u Požarevcu

U toku 2018. godine u Galeriji je održano 23 izložbi, jedna od najznačajnijih je umetnička zbirka Srpske akademije nauka i umetnosti „Likovni umetnici akademici“, gde su bili predstavljeni radovi poznatih srpskih slikara i vajara 20. veka.Zapažena je bila izložba „Arheoakustika – sakralna arhitektura srednjovekovne Srbije“,kao i izložba „Akvizicije istorijsko-umetničke zbirke 2011-2017“ Narodnog muzeja.

„Arheoakustika – sakralna arhitektura srednjovekovne Srbije“, izložba „Akvizicije istorijsko-umetničke zbirke 2011-2017“ Narodnog muzeja.

Narodni muzej je obeležio i značajan jubilej – 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira, izložbama „Predstave Požarevačkog mira na gravirama, kartama, medaljama - replike“ kao i prigodnim  odabirom muzejskih predmeta „Između istoka i zapada“.

Umetnička zbirka Srpske akademije nauka i umetnosti „Likovni umetnici akademici“

Kraj godine je obeležila izložba litografija i naslovnih stranica pariskih žurnala Anrija Tuluz Lotreka povodom Dana oslobođenja Požarevca pod nazivom  „Lotrek u Požarevcu“ i  izložba grafika profesora i saradnika Fakulteta likovnih umetnika.

Organizovane su dečije radionice i stručna vođenja u cilju približavanja umetnosti deci i mladima i podsticanje da se kreativno izraze u drugačijem prostoru.

 Deca uče da stvaraju kao Lotrek

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top