Frula čuva identitet Homolja

Žagubica

Kultura

Frula čuva identitet Homolja

Foto: www.zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako bi afirmisali ovaj stari instrument, drušvo “Flujer” organizuje besplatne kurseve za sve koji žele da nauče da sviraju frulu.

Udruženje građana u  Žagubici, uz pomoć lokalne samouprave pokrenulo je projekat “Homoljska frula” – usmeren ka afirmisanju ovog tradicionalnog instrumenta i očuvanju identiteta ovog kraja. Ujedno, to bi moglo da doprinese i obogaćivanju turističke ponude.

Nosilac projekta je Udruženje frulaša i dudučara “Flujer” iz Osanice, a školu vodi dugogodišnji frulaš i predavač Ivan Tomić.

„Cilj projekta je očuvanje i negovanje tradicije, uz promovisanje zvuka frule širom Homolja i Srbije“, rekao je Ivan Tomić iz Osanice, koji ima školu frule od 2004. godine u okviru udruženja. 

Do sada je obučio nekoliko desetina polaznika koji su kao profesionalci nastupali u mnogim krajevima Srbije i inostranstvu, a i ovogodišnja škola pruža široke mogućnosti u muzičkom smislu – kako za dalje obrazovanje, tako i za samostalne nastupe.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 1.avgusta. Nema starosnih ograničenja. 

Besplatni kursevi će trajati četiri meseca, a biće realizovani u prostorijama udruženja u Osanici, a u zavisnosti od broja zainteresovanih polaznika i u Žagubici i u Krepoljinu.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top