Fiskalni računi zidaju novu školu u Krivači

Golubac

Događaji

Fiskalni računi zidaju novu školu u Krivači

Foto: Jovica Josić

How Good Of A Friend Are You Really?

Golubac nagrađen za doprinos borbi protiv sive ekonomije.

Nagrada je dodeljena za doprinos koji su građani ove opštine dali suzbijanju sive ekonomije slanjem fiskalnih računa u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Svaki stanovnik opštine Golubac poslao je u proseku 14 računa.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić je nagradni ček na 20. 000 evra uručio predsedniku opštine Nebojši Mijoviću.


To je taj nagradni ček

Ružić je rekao da slamanje sive ekonomije dovodi do realizacije ovakvih projekata koji poboljšavaju život građanima.

„Ovo je skroman poklon koji mnogo znači. Siva ekonomija može da pojede infrastrukturne objekte. Interes Vlade je da se siva ekonomija svede na najmanju meru i građani Golupca su nam u tome pomogli“, naveo je Ružić.

Po izboru građana Golupca, sredstva će biti utrošena za izgradnju novog objekta izvdojenog odeljenja OŠ „Branko Radičević” u naselju Krivača. 

Stara zgrada je zbog ruiniranog stanja u kome se nalazila, srušena nakon 60 godina. Nastava se za 20 đaka i nastavnika odvija u pomoćnom objektu pored mesta gde je nekada bila škola. Predviđeno da novi objekat škole ima 236 kvadratnih metara, dve učionice i stan za nastavnika u potkrovlju.

„Krivača je jedno od najudaljenih mesta u opštini i hteli smo da je na neki način približimo ulaganjem u školu koja je zaista bila u lošem stanju. Ako jedna škola nije renovirana 60 godina, onda nije bilo mnogo razmišljanja o značaju ovakvih projekata“, rekao je Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac.

Opština Golubac dobila je i zonu besplatnog Wi-Fi interneta u centru grada.


Puštanje u funkciju internet zone

„Nije poenta samo u ovoj internet zoni, već i u činjenici da su građani pokazali toliki stepen odgovornosti i da su pokazali da veruju u rad Vlade Srbije. Pripadajući PDV na promet roba i usluga koje su izvršene prikupljanjem računa je više od devet miliona evra. Taj novac je ušao u budžet i biće iskorišćen za život krajnjih korisnika, građana Srbije, objasnio je ministar državne uprave i lokalne samouprave.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top