Evropske medalje stigle u Požarevac (FOTO)

Požarevac

Sport

Evropske medalje stigle u Požarevac (FOTO)

Foto: KK “Požarevac92

How Good Of A Friend Are You Really?

Karatisti kluba “Požarevac 92”, kao deo srpske repezentacije, osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Proteklog vikenda u Rešici (Rumunija) je održan Evropski Kup u organizaciji WKC – Svetske karate Konfederacije. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 12 država. Srbiju je predstavljala Srpska karate unija, u čijim redovima su se nalazili i članovi Karate kluba „Požarevac 92”.


Ekipa iz KK Požarevca 92

Požarevački karatisti su imali izuzetno zapažen nastup sa ostvarenim odličnim rezultatima. Marko Perić je došao do zlatne medalje u teškoj kategoriji seniora pobedama nad protivnicima iz Engleske i Rumunije.


Marko Perić, prvo mesto i zlatna medalja u teškoj kategoriji seniora

Sjajan nastup je imao i Aleksandar Antansijević koji je osvojio I mesto u konkurenciji kadeta teške kategoriji – takmičara uzrasta 16 i 17 godina.  

Bronzane medalje su osvojili Julija Ristić i Luka Gomiršek u veoma jakoj konkurenciji.

Selekcija Srpske karate Unije sa Markom Perićem na čelu je osvojila II mesto u borbama ekipno u muškoj konkurenciji seniora.

Na žalost, srpski karatisti su poraženi od italijanske ekipe u neizvesnom meču do poslednje borbe.

Ekipa starijih kadeta u kojoj su se nalazili Požarevljani Luka Gomiršek i Aleksandar Antansijević je osvojila I mesto pobedom u finalu nad ekipom Severne Irske.

Evropski Kup je organizovan u odličnim uslovima, pod apsolutnim pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Požarevački karatisti su sa ponosom nastavili dugu tradiciju odličnih rezultata na međunarodnoj sceni dostojno predstavljajući Srbiju hrabrim i časnim nastupom u borilištu, ali i primernim ponašanjem van njega.


Gradski sekretar, gospođa Lilijana Dachika u direktor SKU Bane Dmitrović sa maskotom Kupa

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top