Evropska unija pomaže opštinama Braničevskog okruga

Braničevo

Društvo

Evropska unija pomaže opštinama Braničevskog okruga

Foto: EU PRO

How Good Of A Friend Are You Really?

Evropska unija daje 255.000 evra za razvoj planova detaljne regulacije. Projekti će biti realizovani u dve lokalne samouprave iz Braničevskog okruga.

Evropska unija će, kroz razvojni program EU PRO, sa 255.274 evra podržati izradu planova detaljne regulacije u 19 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbijesa ciljem da se unaprede lokalni uslovi za privlačenje investicija.

Rezultati poziva_Planovi detaljne regulacije

Na javni poziv koji je bio otvoren od 25. aprila do 11. juna 2018. godine pristiglo je 28 aplikacija, od kojih je 19 odobreno za finansiranje. Projekti predviđaju izradu planova detalje regulacije koji će obuhvatiti područja sa potencijalom za unapređenje ekonomskih aktivnosti, kao što su grinfild i braunfild lokacije, turistička područja i zaštićena prirodna i kulturna dobra.

U devet lokalnih samouprava, Dimitrovgradu, Kraljevu, Kučevu, Merošini, Pirotu, Rači, Raškoj, Topoli i Vlasotincu, projekti izrade planova detaljne regulacije se odnose na  poboljšanje uslova iunapređenje javne infrastrukture u industrijskim, proizvodnim i komercijalnim zonama.

Šest projekta koji će se realizovati u Blacu, Čajetini, Surdulici, Velikoj Plani, Velikom Gradištu i Zaječaru treba da doprinesu stvaranju uslova za razvoj turističkih područja.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top