Elektropivreda Srbije ulaže u putnu infrastrukturu požarevačkih sela (FOTO)

Požarevac

Društvo

Elektropivreda Srbije ulaže u putnu infrastrukturu požarevačkih sela (FOTO)

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, obišao je sa saradnicima asfaltirane ulice u Bubušincu i Bradarcu.

U Bubušincu je asfaltirano preko 20 ulica ukupne vrednosti oko 30 miliona dinara, dužine oko 5 kilometara, dok je u Bradarcu asfaltirano 16 ulica oko 4,5 kilometara dužine, vrednost radova je oko 35 miliona dinara.

Novoasfaltirane ulice

U pomenutim naseljima radovi su obuhvatili zamenu ili ojačanje kolovozne konstrukcije, u zavisnosti od stanja kolovoza u ulicama pojedinačno, kao i izradu kolovoznog zastora od asfalta. Kolovozna konstrukcija se sastoji od donjih nosećih slojeva od rastresitog kamenog materijala i gornjih nosećih slojeva od asfalta, odnosno ravnjanje i zamenu površinskog sloja kamenog agregata novim slojem, asfaltiranje i uređenje bankina.

„Ove investicije se sprovode sredstvima EPS-a, a grad je odradio rešavanje imovinsko-pravne dokumentacije, izrade projekata za saobraćajnice i raspisivanje javnih nabavki“, istakao je Spasović.

 

Bane Spasović, gradonačelnik obilazi radove

On je još dodao da je iz gradskog budžeta i sredstvima EPS-a na teritoriji grada Požarevca investirano u saobraćajnice blizu 550 miliona dinara, sa ovom godinom će se završiti preko 60 kilometara puta.

„Kada se pogleda koliko je urađeno za ove tri godine, toliko nije urađeno za prethodnih 10 do 15 godina.Imamo nekoliko sela gde su ulice kompletno asfaltirane u saradnji sa EPS-om, što je veliki uspeh za ovu lokalnu samoupravu“, rekao je Spasović i dodao da očekuje da se ova saradnja nastavi i naredne godine.

 

Obilazak radova

Gradonačelnik je potom obišao i radove na obilaznici ka Kostolcu gde je u toku obeležavanje horizontalne  signalizacije i uređenje ostrva.

Obilaznica ka Kostoilcu

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top