Edukacija za rad sa najugroženijim pojedincima

Požarevac

Događaji

Edukacija za rad sa najugroženijim pojedincima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački Centar za socijalni rad jača kapacitete stručnjaka kroz edukaciju, a danas je održana obuka za identifikaciju najisključenije dece sa smetnjama u razvoju.

Obukom su obuhvaćeni stručnjaci iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno Banatskog okruga.

Jačanje kapaciteta stručnjaka putem edukacija, je samo jedna od aktivnosti u okviru realizacije Projekta: „Podrška lokalnoj integraciji izbeglica iz bivše Jugoslavije i interno raseljenih lica“.

 Projekat realizuje Udruženje Amity iz Beograda, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz finansijsku podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, na teritoriji 8 okruga (48 opština) u Srbiji.

Cilj ovog projekta je da pruži podršku lokalnim centrima za socijalni rad, kako bi bili efikasniji u podršci lokalnoj integraciji najugroženijih pojedinaca iz interno raseljeničke i izbegličke populacije i u radu sa drugim ugroženim pojedincima i porodicama iz domicilne populacije.

Centar za socijalni rad Požarevac je jedan od 10 Centara koji su kroz ovaj projekat i kadrovski pojačani sa po jednim stručnim radnikom, koji je angažovan od 1. maja do kraja 2018. godine, kao i sa tehničkom opremom za njegov rad (kompjuter i štampač), koja je danas i uručena.

Učesnike obuke, posetila je Jovana Milovanović, pomoćnica ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Deca sa smetnjama u razvoju, imaju pravo na usluge socijalne zaštite ako njihove potrebe za negom i materijalnom sigurnošću prevazilaze mogućnosti porodice. U sistem socijalne zaštite uključeno je tek nešto više od 10 hiljada ove dece, dok ih prema procenama Svetske zdravstvene organizacije među svom decom ima oko 7odsto, odnosno oko 90 hiljada u Srbiji.

Sa obuke za identifikaciju najisključenije dece sa smetnjama u razvoju

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top