Edukacija poljoprivrednika u inostranstvu

Veliko Gradište

Poljoprivreda

Edukacija poljoprivrednika u inostranstvu

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivrednici iz opštine Veliko Gradište od 1. do 4. februara boravili u Italiji i Sloveniji.

Proizvođači su na poljoprivrednom sajmu „Fieragricola“ u Veroni mogli da se upoznaju sa najnovijom poljoprivrednom mehanizacijom, procesnom opremom, kao i pravcima razvoja stočarske proizvodnje, kroz predstavljanje najboljih primeraka izloženih životinja.

Pored stručnog dela, poljoprivrednici su obišli i Veneciju u kojoj se tom prilikom održavao tradicionalni februarski karneval.


Poseta Veneciji

Prilikom povratka za Srbiju, grupa je posetila dva gazdinstva u Duplju i Vrhpolju, opština Vipava u Republici Sloveniji, gde je naišla na srdačan prijem.


Ekspedicija gradištanskih poljoprivrednika

Gazdinstvo Kmetija Hrovatin Aleksandera u mestu Duplje, bavi se proizvodnjom mleka i tovne junadi. Uzgaja oko 100 mlečnih krava holštajn-frizijske rase i rase Braunvieh (Nemačko smeđe govedo), sa svim pratećim uzrasnim kategorijama. Obrađuju oko 150 hektara zemljišta, od čega oko 40 hektara svog zemljišta, 80 hektara zakupljuju od države, a oko 30 hektara zakupljuju od privatnih lica.

Drugo gazdinstvo, Kmetija Tomažič u mestu Vrhpolje bavi se gajenjem vinove loze na oko 15 hektara i u svom sastavu ima sopstvenu vinariju. Grupa je imala priliku da degustira ponuđena vina.


Mehanizacija uvek privuče dosta pažnje

Posetu je organizovala gradištanska lokalna samouprava.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top