Džo Marčant: „Izlečenje“

Braničevo

Kultura

Džo Marčant: „Izlečenje“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Knjiga godine Njujork posta, Sandej tajmsa i Ekonomista.

„Ozbiljno istraživanje o tome kako naš um može uticati na telo i kako ga možemo iskoristiti da pomogne u lečenju fizičkih bolesti.“ Economist

„Da li ste nekad osetili naglu navalu adrenalina nakon što vas je za dlaku mimoišao automobil? Zatreperili već samo od toga što ste čuli glas voljene osobe? Ukoliko jeste, onda ste i sami iskusili koliko dramatično duh može da utiče na fizičko telo“, kaže autorka u uvodu ove knjige, najavljujući ključno pitanje na koje će, uz pomoć brojnih naučnika i istraživača, pokušati da odgovori u narednih dvanaest poglavlja.

Džo Marčant krstari kroz raznolike oblasti ljudskog života i iskustva i traga za naučnim podacima koji će nam potvrditi – ili obezvrediti? – uverenje o važnosti ljudskog duha za zdravlje. Knjiga je puna iznenađenja: tamo gde očekujemo naučne potvrde pojedinih metoda, nećemo ih naći; tamo gde nismo ni znali da može postojati metod, otkrićemo snažnu povezanost duha i tela. Sa izrazitom jasnoćom i posvećenošću, „Izlečenje“ ukazuje na mogući sistem medicine koja nas neće posmatrati samo kao tela koja treba lečiti već kao kompletna ljudska bića.

„Izlečenje“ je osvojilo više nagrada i priznanja, a što je još zanimljivije za jednu knjigu o nauci – preko noći je postala bestseler. Ovo je knjiga koja će biti podjednako zanimljiva i zagovornicima klasične i zagovornicima alternativne medicine.

Džo Marčant je nagrađivana novinarka iza koje stoje doktorske diplome iz genetike i mikrobiologije.

„Izlečenje“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca E-Braničeva dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 h potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresa  i broj lične karte na mejl: redakcija@ebranicevo.com).

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top