Dverima odbijena izborna lista

Kostolac

Politika

Dverima odbijena izborna lista

Foto: Srpski pokret Dveri Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Izborna komisija nije prihvatila izbornu listu Srpski pokret „Dveri“ –„Da Kostolac vratimo Kostolčanima“.

U obrazloženju odluke stoji da naziv liste nije u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, odnosno članom 22, gde se navodi da se ime izborne liste određuje na osnovu naziva stranke i može se dodati ime nosioca izborne liste.

Po rečima poverenika opštinske organizacije Srpskog pokreta „Dveri“ u Kostolcu Milana Grubetića, u drugim gradovima to nije bio problem, jer je to u stvari izborni slogan.

Prigovor komisiji je predat, a ukoliko bude odbijen uslediće žalba Upravnom sudu.

Grubetić je naveo da za učesšće na izborima Dveri imaju i drugu opciju, odnosno da prikupe ponovo potpise i predaju listu izbornoj komisiji pod nazivom Srpski pokret „Dveri“. Prikupljanje je predviđeno za subotu, u povereništvu u Kostolcu.

Strah je, Srpsku naprednu stranku od Srpskog pokreta „Dveri“, a ovim su to pokazali, boje se nas kao konkurencije na izborima. To nas samo učvršćuje u borbi protiv njih. Samo su nam povećali rejting u Kostolcu, veliki broj opoziciono opredeljenih Kostolčana su apstinenti na izborima, kontaktiraju me i nude mi pomoć, jer ih boli nepravda.

I ne samo da je učinjena nepravda, već i prekršen i Ustav Srbije, član 53, kojim se kaže da je biračko pravo zagarantovano svakom punoletnom građaninu. Za 14 kandidata onemogućeno je pravo da se kandiduju i učestvuju na izborima, iako smo ispunili zakonski uslov i prikupili 222 potpisa, a potpisnicima je uskraćeno pravo da imaju svoje predstavnike na listi – dodaje Grubetić.


Milan Grubetić, poverenik opštinske organizacije Srpski pokret Dveri Kostolac

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top