Dva aparata za ginekologiju u Kostolcu

Kostolac

Društvo

Dva aparata za ginekologiju u Kostolcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Kostolac i grad Požarevac u saradnji sa Domom zdravlja Požarevac donirali su dva nova aparata za trudnice i bebe Službi za zdravstvenu zaštitu žena u kostolačkom Domu zdravlja. 

Jedan je CTG aparat, kojim se registruju srčani tonovi ploda, uz registrovanje postojanja materičnih kontrakcija, dok je drugi ACUSON NX3 aparat najnovije tehnologije i koji predstavlja sam vrh na tržištu ultrazvuka.

Donacija će biti od velike koristi jer se prema rečima dr Tamare Seka, specijaliste ginekologije i akušerstva, na godišnjem nivou pregleda između 4500 do 5000 pacijentkinja sa teritorije Gradske opštine Kostolac, dok na mesečnom nivou na pregled dođe oko 100 trudnica.

Direktor Doma zdravlja Požarevac, Dragan Rakić, istakao je, prilikom nedavnog uručivanja donacije, da je jedan od strateških ciljeva u radu te ustanove dobra saradnja sa lokalnim samoupravama grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, koja će doprineti da se zahvaljujući sredstvima iz budžeta obezbede novi aparati što će znatno poboljšati nivo zdravstvenih usluga.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, najavio je nastavak akcije opremanja Doma zdravlja: Trudićemo se da saslušamo potrebe zaposlenih u Domu zdravlja Kostolac, kako bi dalje u saradnji sa gradom Požarevcem i požarevačkim Domom zdravlja nastavili sa opremanjem prostorija novim aparatima – poručio je Savić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top