Dugovi za porez kao požarevački budžet

Požarevac

Društvo

Dugovi za porez kao požarevački budžet

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Dugovanja za porez preduzeća i preduzetnika iz Požarevca premašila su 4,2 milijarde dinara, što je milijardu dinara manje od ukupnog budžeta Požarevca za 2018. pišu Beta i B92.

Poreska uprava Požarevca objavila je listu dužnika, preduzeća koja zbog poreskih obveza idu u likvidaciju, listu firmi koje su u stečaju i kojima je izbrisan PIB.

Dugovanja za porez četiri aktivna preduzeća iz Požarevca prelaze 220 miliona dinara. Među njima, najveći dužnik je Privredno društvo Požarevac "Promet doo" sa dugom skoro 113 miliona dinara.

Neki dužnici pojavljuju se godinama na spiskovima Poreske uprave i svaki put dugovi su veći, uglavnom za iznos kamate. Tako je dug zadruge "Jedinstvo" sa 51 milion dinara iz 2014. godine porastao u 2017. godini na skoro 62 miliona dinara, objavljuju Beta i B92.

Deo poreskog duga se odnosi i na požarevačke firme u stečaju. Najveće dugovanje ima Privredno društvo za promet i usluge MDS-komerc doo Požarevac sa više od 217 miliona dinara i Žitostig AD Požarevac koje državi za porez duguje bezmalo 198 miliona dinara.

Celokupan tekst OVDE

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top