Domaćin zadržao pehar – požarevački đaci najbolji

Požarevac

Događaji

Domaćin zadržao pehar – požarevački đaci najbolji

Foto: Politehnička škola Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Politehnička škola Požarevac pobednik je republičkog takmičenja saobraćajnih škola.

Drugo mesto pripalo je Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić" iz Užica, a treće Tehničkoj školi iz Pirota.

Na takmičenju je učestvovao 121 učenik iz 28 škola iz cele Srbije. Učenici su se takmičili u tri kategorije (vozač motornih vozila B kategorije, vozač motornih vozila C kategorije i tehničar drumskog saobraćaja).

Prvi dan je bio rezervisan za teorijski deo, dok su se drugog dana učenici nadmetali u praktičnim veštinama vožnje automobila i kamiona.


Takmičenje na poligonu

I u pojedinačnoj konkurenciji učenici Politehničke škole su postigli dobre rezultate.

Stefan Stefanović  osvojio je prvo mesto u kategoriji vozač motornih vozila C kategorije. Marko Mitić je bio drugi u kategoriji tehničar drumskog saobraćaja. Lazar Kostić se plasirao na deveto mesto.


Takmičenje vozač motornih vozila C kategorije

Nikola Boromisa je peti u kategoriji vozač motornih vozila B kategorije, a Filip Stefić sedmi, dok je Anastasija Dobricić šesta u kategoriji tehničar drumskog saobraćaja.


Takmičenje vozača motornih vozila B kategorije

Najbolje plasirani učenici su osim pehara i medalja dobili i vredne nagrade kao što su akcione kamere, tablet računare i auto kamere.

Nagrade su dodelili Dragan Stanojević - predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Požarevca, Saša Pavlović - zamenik gradonačelnika Požarevca i Miroslav Macura - predsednik Zajednice saobraćajnih škola Srbije.

Macura smatra  da je organizacija takmičenja bila na najvišem mogućem nivou i da je Politehnička škola zadala veliki domaći zadatak budućim organizatorima.

Direktor Politehničke škole, Darko Radovanović je podvukao da je izuzetno ponosan na učenike i kolektiv  jer su pokazali da su apsolutno dorasli organizaciji događaja na državnom nivou.

Naši učenici su nastavili niz dobrih rezultata na takmičenjima i dodatno nam ulepšali ovaj događaj odnevši apslutnu pobedu u generalnom plasmanu u izuzetno jakoj konkurenciji 28 škola iz cele Srbije. Želeo bih još jednom da se zahvalim Gradu Požarevcu, Savetu za bezbednost Požarevca i ostalim partnerima koji su nam pomogli u organizaciji takmičenja i doprineli da Politehnička škola bude apsolutni pobednik ne samo u takmičarskom, već i u organizacionom smislu“, rekao je Radovanović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top