Dobri, a besplatni filmovi

Petrovac

Kultura

Dobri, a besplatni filmovi

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Slobodna zona, 11. turneja od ponedeljka u Petrovcu na Mlavi.

Filmski festival Slobodna zona krenuo je ovog proleća na svoju 11. turneju. 

Petrovačka publika imaće priliku da pogleda šest najboljih filmova po izboru publike i selektora festivala, sa 12. izdanja Slobodne zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Misija jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima, ponudi na uvid vrhunski festivalski filmski program. Turneja je jedina filmska manifestacija ovakvog karaktera u zemlji.

Predvodnik ovogodišnjeg repertoara Turneje je film „Neruda“, Pabla Laraina u kome Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu.

Drugi film, pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, italijanski dokumentarac „Požar na moru“, Đanfranka Rozija, prati odrastanje dečaka na  „ostrvu migranata “ – Lampeduzi.

Treći film je najnoviji film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama – „Čujte i počujte“.

Četvrte večeri je na programu „Beskrajna poezija“, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima.

U nastavku je višestruko nagrađivani dokumentarac „Pod suncem“, Vitalija Manskog, čija nas kamera sučeljava “oči u oči “ sa najmonolitnijim društvenim sistemom na svetu- režimom Kim Džong Una.

„Dok otvaram oči“ je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

Organizator ovogodišnje Turneje je udruženje građana “Fabrika“ koje se bavi razvojem kulture, umetničkog stvaralaštva i građanskih vrednosti, a u saradnji sa Kulturno-prosvetnim centrom Petrovac na Mlavi. 

Projekcije su u bioskopu  „Delo“ od 20 časova do 20. maja. Ulaz je besplatan.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top