djacko-vino-najbolje-u-branicevu

Požarevac

Poljoprivreda

Đačko vino najbolje u Braničevu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Zlatna medalja za „Kaberne sovinjon“ iz vinograda Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković” , na Danu etno pića i prezentaciji sireva.

Zlatna medalja za „Kaberne sovinjon“ iz vinograda Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković” , na Danu etno pića i prezentaciji sireva.

 

 

Manifestacija je održana u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu.

 

Škola je učestvovala sa tri vrste vina: „Bela tamnjanika“, „Kaberne sovinjon“ i „Sopot“ (vino nastalo iz dve sorte grožđa „game“ i „merlo).

 

„Naš Kaberne sovinjon je najbolje vino koje ovde pijemo. To nam je dokaz da su naši profesori i đaci uspeli da teoriju pretoče u praksu i proizvedu najbolje vino u konkurenciji poznatih vinarija iz Braničevskog okuga“, kazao je Vidoje Vukašinović, direktor škole.

 

 

Protekla 2016.godina u istoriji Poljoprivredne škole biće zabeležena kao godina u kojoj je pokrenuta još jedna proizvodnja.

 

„Zasaad vinove loze podignut je pre tri godine i prošle godine je stigao rod. Učenici koji se obrazuju za poljoprivrednog tehničara su obrali grožđe, a budući prehrambeni tehničari sa svojim profesorima proizveli visokokvalitetno vino, ponos škole i đaka. Vino je proizvedeno na tradicionalan način“, naglasio je Vukašinović.

 

U kategoriji rakija osvojili su srebrnu medalju, čime baš i nisu zadovoljni, jer su ovu proizvodnju usvojili odavno. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top