Desetoro roditelja primilo pomoć za bebe

Veliko Gradište

Događaji

Desetoro roditelja primilo pomoć za bebe

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine, Dragan Milić priredio je prijem za roditelje novih žitelja gradištanske opštine.

Jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu, dodeljene su roditeljima koji su rođenjem deteta ostvarili pravo na pomoć, utvređeno Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište.

Opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15 hiljada dinara, za drugo 20 hiljada dinara, i treće i svako naredno po 25 hiljade dinara.

Pored toga, nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Takođe, nabavljena su autosedišta za bebe, a JKP „Dunav Veliko Gradište“ obezbedilo je i besplatan parking koji roditelji mogu koristiti do prvog rođendana svoga deteta.

Predsednik Milić, čestitao je roditeljima četiri dečaka i šest devojčica na prinovi, poželevši im sve najbolje u Novoj godini, uz obećanje da će opština i dalje dodeljivati ovaj vid podrške kako bi pomogla mladim porodicama.

Nagrade su, zajedno sa predsednikom, roditeljima uručili direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, direktorka JPK „Dunav“, Ljubica Mitić, i zamenik predsednika, Slađan Marković.

Pomoć su primila četiri roditelja za prvo i šestoro za drugo dete dok je šest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top