Deo Požarevljana ne odustaje od protesta zbog cene goriva

Braničevo

Događaji

Deo Požarevljana ne odustaje od protesta zbog cene goriva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Najavljeno novo okupljanje Požarevljana kod DIS-a, Petrovčani za sada nemaju nikakav dogovor.U ostalim braničevskim opštinama nema protesta.

Protesti građana zbog enormnog poskupljenja goriva traju uprkos najavljenim, ali negde i primenjenim sankcijama.Umesto blokade puteva automobilima, što policija kažnjava kao prekršaj, nezadovoljni građani širom Srbije pronalaze alternativne mogućnosti za proteste.

Sve češće se odlučuju za jednu lokaciju koju će blokirati.Protestna vožnja je jedna od mogućnosti, a pešaci daju podršku tako što neprestano prolaze preko pešačkih prelaza.  

 Okupljanje Požarevljana danas je, prema najavama na društvenim mrežama, ponovo kod DIS-a u 16 sati, a koji oblik protesta će biti primenjen drži se u tajanosti.

U ponedeljak je umosto blokade organizovana protestna vožnja.  

U Petrovcu na Mlavi u ponedeljak policija je onemogućila proteste,a učesnici su zamoljeni da ne parkiraju vozila na putu jer će u protivnom biti sankcionisani za ometanje saobraćaja. Za danas nema najava o novom okupljanju, a da li će protesta ipak biti, biće poznato u popodnevnim satima.

U ostalim opštinama Braničevskog okruga, kako saznajemo,nema protesta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top