Dečija nedelja u žagubičkoj opštini

Žagubica

Događaji

Dečija nedelja u žagubičkoj opštini

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Program prevencije vršnjačkog nasilja pod nazivom „Zato što te se plašim”, predstavljen i u Žagubici.

Namenjen je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Program su podržali Ministarstvo  prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Izvodi se u formi predstave  po gradovima i opštinama, te su se sa temom vršnjačkog nasilja, njegovim oblicima, izgledima i posledicama bliže upoznali i učenici škola u žagubičkoj opštini i pokušali da zajedno sa glumcima nađu rešenje kako da izbegnu svakodnevne životne situacije u kojima postoji mogućnost sukoba i, što je najvažnije, da pronađu izlaz u datom trenutku.

Predstavu je u Žagubici izvela glumačka ekipa u sastavu: Milena Nikolić, Ivan Jevtović i Dejan Jajčanin, dok  je sa decom kroz radionicu, razgovarao psiholog Žarko Trebješanin.

 Predstava o vršnjačkom nasilju

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Jovan Šerbanović“ u Krepoljinu, primljeni su u Dečiji savez na svetski Dan deteta, koji je obeležen 3. oktobra, a priređena je i priredba. Ove godine u školu je upisano 27 novih đaka.

Drvo generacije zasađeno 2018.godine, u dvorištu škole, biće  uspomena na još jednu generaciju polaznika škole „Jovan Šerbanović“ u Krepoljinu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top