Deca u naučnom kampu Viminacijum

Kostolac

Događaji

Deca u naučnom kampu Viminacijum

Foto: intersection.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Naučni kamp „Viminacijum“ (Science Camp „Viminacium“), ove godine u toku uskršnjeg i letnjeg raspusta, u istoimenom arheološkom i paleontološkom nalazištu.

Kamp organizuje Centar za nauku i inovacije Tačka preseka (Intersection) u saradnji sa renomiranim naučnim i obrazovnim institucijama, Arheološkim institutom SANU, Matematičkim institutom SANU i Centrom za nove tehnologije. 

U radu će učestvovati i mnogi drugi izuzetni naučnici spremni da mladima približe nauku na lep i zanimljiv način.

Tokom trodnevnog druženja, svako od učesnika Dečjeg naučnog kampa naučiće i pronaći odgovore na mnogobrojna pitanja sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, a upoznaće se i sa delom naše kulturne baštine , a prvenstveno će se dobro zabaviti.

Prostor na kome se kamp odvija predstavlja otvorenu knjigu geologije, arheologije, kulture, umetnosti i istorije ovih prostora.
Kamp okuplja decu uzrasta od 7 do 12 godina

Naučni kamp „Viminacijum“ se organizuje za decu uzrasta od 7 do 12 godina, u šest trodnevnih termina (petak-nedelja) u toku letnjeg raspusta. Ove godine, uvodi se novi termin tokom uskršnjeg raspusta (od 13. do 15.aprila). U svakom od termina u kampu će boraviti po dvadeset petoro dece. Polazak prvog dana smene u 8.00 časova, a povratak trećeg dana u ranim večernjim satima.

Program Naučnog kampa približiće deci različite naučne oblasti (arheologiju, hemiju, biologiju, paleontologiju, fiziku, astronomiju, robotiku, matematiku, forenziku) sa ciljem da podstakne njihovu radoznalost, kreativnost i kritičko mišljenje. 


Nauka na zanimljiv način

U pogledu sadržaja, interaktivnog načina rada i kadrova, kamp je organizovan po pravilima letnjih škola na evropskom nivou.

Opširnije na: www.intersection.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top