Deca pružaju prvu pomoć kao profesionalci

Požarevac

Društvo

Deca pružaju prvu pomoć kao profesionalci

Foto: Crveni krst Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Realizacija programa sa decom i omladinom je jedan od segmenata rada Crvenog krsta Požarevac.

Kao i svakog prvog školskog dana u saradnji sa saobraćajnom policijom i osnovnim školama, Crveni krst je realizovao akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. www.ebranicevo.com/bezbednost-dece-na-prvom-mestu 

U toku je podela školskog pribora.Predstoji realizacija „Trke za srećnije detinjstvo“, 6. oktobra, na imanju Crvenog krsta Požarevac na Tulbi.

„I ove godine organizovaćemo obuku iz prve pomoći u svim školama. Već tri godine realizujemo ovu obuku i u svakoj školi obučimo po 15 učenika koji se kasnije takmiče na gradskim takmičenjima koja organizujemo na Tulbi, a prvoplasirane ekipe odlaze na Međuregionalno takmičenje.Već dve godine zaredom učestvujemo i na državnom takmičenju iz prve pomoći što je veliki uspeh, kad se zna da u Srbiji postoji 189 organizacija Crvenog krsta po gradovima i opštinama.Na državno takmičenje plasira se po petanaest ekipa u svakoj kategoriji, omladina, podmladak i realistični prikaz  povreda, stanja i obolenja. Tako da smo i u tome napravili veliki uspeh što se tiče prve pomoći“, rekla je Jelena Rašić, stručni saradnik u Crvenom krstu Požarevac.

Jelana Rašić, stručni saradnik u Crvenom krstu Požarevac

Ekipe prve pomoći Crvenog krsta obezbeđivaće sve učesnike akcije „Dan pešačenja u Srbiji, a oni koji se budu odličili za stazu „Minine vode“, svratiće i u kamp Crvenog krsta na Tulbi. Ekipe prve pomoći biće i na polumaratonu 29. septembra u Kostolcu.

Sa Državnog takmičenja iz prve pomoći

Kad govorimo o prvoj pomoći, Crveni krst i dalje organizuje obuku za vozače po zakonu o saobraćaju, kao i zaposlena lica koja rade na radnim mestima sa povećanim rizikom po zakonu o bezbednosti zdravlja na radu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top