Dan pešačenja u Požarevcu: Ponesite flašu vode i odaberite stazu

Požarevac

Događaji

Dan pešačenja u Požarevcu: Ponesite flašu vode i odaberite stazu

Foto: plakat, arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Planinarski Klub “Vukan” uz podršku grada Požarevac uključuje se i ove godine u republičku akciju „Dan pešačenja u Srbiji“.

Akcija je pokrenuta 2014. godine od strane Planinarskog saveza Srbije i Ministarstva Omladine i Sporta Republike Srbije.

Na raspolaganju su tri rekreativne pešačke staze. Najkraća je Čačalica, dugačka 2,7 kilometara, a učesnici bi trebalo da savladaju visinsku razliku od 124 metara. Predviđeno vreme pešačenja je sat i po.Staza “Minine vode” dugačka je 8,7 kilometara, visinska razlika je 158 metara, a predviđeno vreme pešačenja tri i po sata.

Nova staza je manastir Sestroljin u Poljani.Dužina ove staze je 16 kilometara, vreme pešačenja šest časova. Za učesnike na ovoj stazi obezbeđen je besplatan povratak autobusima od Poljane do Požarevca.

Sve staze su trasirane, očišćene i obeležene / markirane (crveno beli krug), sa putokazima.
Početak i kraj svih staza je kod Ekološkog doma na Čačalici.Svaka staza imaće najmanje 2 vodiča, izuzev prve koja će imati jednog vodiča.

Otvaranje  je u 9 sati ispred Ekološkog doma na Čačalici. Najpre polaze učesnici staze 3 u 9:20 časova, potom staze 2 u 9:30 sati, a polazak na stazu 1 je u 9.40.

Preporučuje se da učesnici na stazama 2 i 3 imaju ranac i da ponesu litar do litar i po vode.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top