Dan otvorenih vrata u Politehničkoj

Požarevac

Događaji

Dan otvorenih vrata u Politehničkoj

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U sredu, 16. maja, svi zainteresovani svršeni osnovci moći će da se upoznaju sa profilima i smerovima koje im nudi Politehnička škola u Požarevcu.

Učenici će sa svojim roditeljima i nastavnicima od 9 do 14 časova imati priliku da se bolje upoznaju sa sadržajima u ponudi, a sve kako bi se lakše opredelili prilikom upisa u srednju školu.

U okviru Dana otvorenih vrata biće organizovane demonstraciona vožnja na poligonu za obuku vozača, eksperimenti iz oblasti elektrotehnike (Teslina kugla, Teslin transformator, modeli aviona na elektro pogon i još mnogo toga), eksperimenti iz oblasti saobraćaja (pijane naočare, test refleksa, simulacija, vožnje i merenje reagovanja na iznenadnu opasnost, test sposobnosti reagovanja, izložba delova motora i još mnogo toga), izložba fotografija dramske sekcije, upoznavanje i razgovor sa profesorima i učenicima škole, obilazak školskih kabineta, biblioteke, fiskulturne sale...

Politehnička u školsku 2018/2019. godinu upisuje 60 učenika za zanimanje tehničar drumskog saobraćaja, 30 vozača motornih vozila i isto toliko autoelektričara i po 15 elektroinstalatera i elektromehaničara za termičke i rashladne uređaje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top