Dan opštine Žagubica obeležen brojnim aktivnostima

Žagubica

Događaji

Dan opštine Žagubica obeležen brojnim aktivnostima

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Dan opštine Žagubica obeležen je i ove godine uz prisustvo velikog broja gostiju i državnih zvaničnika Srbije, kao i zemalja iz okruženja.

Proslava Dana opštine je prilika da se sumiraju utisci – šta je sve planirano, a šta urađeno za godinu dana. U tom cilju napravljen je sadržajan program proslave koji je obuhvatio obilazak pogona beogradske firme “Ambalažerka”, koja u žagubičkom naselju Osanica posluje dve pune godine i u narednom periodu će uposliti još 30 radnika sa teritorije opštine.

U nastavku programa usledilo je svečano otvaranje renoviranih ustanova obrazovanja i kulture – Tehničke škole u Žagubici i Doma kulture u naselju Laznica, a presecanjem vrpce otvoren je i put  Žagubica – Kamenica –Laznica, uz prisustvo zadovoljnih meštana okolnih naselja i najužeg opštinskog rukovodstva predvođenog predsednicom SO Žagubica, Oliverom Pauljeskić i predsednikom opštine, Safetom Pavlovićem.

Aktivnosti povodom obeležavanja Dana opštine  nastavljene su svečanim otvaranjem renoviranog Doma kulture u naselju Laznica, gde je ove godine održana Svečana sednica SO, kojoj je prisustvovao i izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i generalni sekretar predsednika Republike, Nikola Selaković.

Na svečanoj sednici dodeljena su i priznanja najzaslužnijim pojedincima i pravnim licima koja su u proteklih godinu dana značajno doprinela razvoju opštine Žagubica, a plaketa opštine za izuzetan doprinos na unapređenju saradnje između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Žagubica, dodeljena je  ministru  Branku Ružiću, koji se i zahvalio u ime svih laureata.

Dodela plakete Branku Ružiću

Na svečanoj sednici potpisano je i pismo o namerama za bratimljenje, odnosno obnavljanje saradnje opština Šamac i Žagubica, koja će doprineti i jačanju obe opštine u privrednom smislu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top