Da li će biti ponovljeni izbori u Požarevcu?

Požarevac

Društvo

Da li će biti ponovljeni izbori u Požarevcu?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

"Zapisnik sa biračkog mesta u Požarevcu jedan je od najlošijih zapisnika ikad viđenih, u njemu se ništa ne zna", rekli su Tanjugu predstavnici Izborne komisije.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i u Vršcu, gde će ponovo glasati pripadnici češke, odnosno rumunske manjine, odlučila je danas Republička izborna komisija.

RIK je u prvom delu sednice prihvatila dva od četiri primljena prigovora zbog kojih se ponavljaju izbori na dva mesta, ali je odlučila i da će otvoriti vreće sa glasačkih mesta u Žablju i Požarevcu zbog loših zapisnika, odnosno neslaganja u broju glasača i listića, piše Tanjug, prenosi RTS.

 RIK je odlučila da otvori vreće sa glasačkim materijalom sa jednog biračkog mesta u Požarevcu na kome se glasalo za Nacionalni savet Roma i jednog u Žablju na kome su glasali Rusini.

"Zapisnik sa biračkog mesta u Požarevcu jedan je od najlošijih zapisnika ikad viđenih, u njemu se ništa ne zna", rekli su predstavnici komisije.

Izbori u Beloj Crkvi će biti ponovljeni zbog prigovora da je broj glasača bio manji od listića ubačenih u kutiju, a u Vršcu jer je utvrđeno da dva glasača nisu glasala na biračkom mestu, iako je to navedeno.

Opširnije OVDE

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top