Cvetni vikend pred nama

Požarevac

Turizam

Cvetni vikend pred nama

Foto: E.B, plakati, arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Festival cveća 5. i 6. maja, jedanaesti put u gradu pod Čačalicom.

Festival priređuje Turistička organizacija Požarevca u saradnji sa Udruženjem cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga i Udruženjem pčelara grada Požarevca.

Po rečima direktorke Turističke organizacije, Jelene Vukazić, ove godine prijave su ranije zatvorene, jer je brzo ispinjena kvota od 130 izlagača.

„Interesovanje za naš festival za ovu godinu je veliko i to samo potvrđuje one epitete koji su našem festivalu pridotati već nekoliko godina, da je u stvari, jedan od najbolje organizovanih i najbolje posećenih u našoj zemlji", naglasila je Vukazić.

Festival cveća počinje u subotu u 10 sati, kada se očekuje nastup mališana Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov”, kao i najmlađih članova KUD „Mladost” iz Poljane. U dečijem programu, u okviru festivala cveća, učestvuju mališani iz vrtića „Bambi", „Pčelica", „Sunašce" i „Poletarac", a posetioce očekuju i iznenađenja od ovih „cvetića“. Po završetku nastupa, mali umetnici će dobiti medene poklone od Udruženja pčelara grada Požarevca. 

Takmičarski deo počinje nakon otvaranja festivala. Stručni žiri obilaziće štandove i izabrati najlepši štand, a u 14 sati planira se dodela novčanih nagrada za prva tri mesta.Nedelja je prdviđena za slobodnu prodaju cveća i opreme za baštovanstvo.

Festival cveća se održava u ulicama Tabačka čaršija, Trg oslobođenja, Lenjinova i Drinska do 15. oktobra. Ove ulice biće zatvorene od petka 4. maja od 16 sati, te će vozači morati da sklone vozila sa parking prostora u tom delu grada. Parkiranje neće biti moguće do nedelje, 6. maja do 20 sati, kada se završava festival cveća.

Ukoliko neko vozilo ostane, Vukazić napominje da će ih ekipe Parking servisa bezbedno ukloniti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top