Cvetni karavan se zaustavio u Velikom Gradištu (FOTO)

Veliko Gradište

Turizam

Cvetni karavan se zaustavio u Velikom Gradištu (FOTO)

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestacija šarenila i slatkoće osvojila podunavski gradić.

Drugi festivalski dan u Velikom Gradištu okupio je veliki broj izlagača koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije.


Festival cveća

Ove godine, na trgu Mladena Miloradovića štandove su lepo uredili i proizvođači meda.


Med verni pratilac cveća

Tradicionalno, festival se simbolično održava krajem aprila, kada se na najlepši mogući način, uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone.


KUD „Moj zavičaj” iz Topolovnika


Mališani iz Predškolske ustanove Majski cvet

Ova poslastica za ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture uopšte, okupila je veliki broj posetilaca koji su, osim što su kupovali najbolje cveće po sniženim cenama, od stručnjaka mogli da dobiju savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.


Petunija zvezda svakog balkona


Tu je i šećerak

Predsednik opštine Veliko Gradište zvanično je otvorio drugi festivalski dan, a program je počeo nastupom mališana iz Predškolske ustanove „Majski cvet“. Najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a „Vlastimir Pavlović Carevac“, predstavila se igrama iz Srbije, a KUD „Moj zavičaj” iz Topolovnika odigrao je vlaške igre.

Program je zatvorila dečija folklorna grupa ANIP-a „Vlastimir pavlović Carevac“ igrama iz Bele Palanke.


Najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta

Komisija je ocenjivala najlepše cvetne kao i štandove sa medom. U kategoriji najlepših cvetnih štandova, treće mesto je osvojila Đurđević Marijana, a nagradu je uručila direktorka Kulturnog Centra „Vlastimir Pavlović Carevac“ Branislavka Veličković.

Drugo mesto osvojila je Vera Ranić, kojoj je nagradu uručio zamenik predsednika opštine Slađan Marković. Pobednički cvetni štand ove godine je uredila je Vesna Gajović, a nagradu je uručio predsednik opštine Dragan Milić.

Treće mesto za najlepši štand sa pčelinjim proizvodima osvojila je Zlatica Živković koja je nagradu dobila od pomoćnika predsednika Gordane Jecić.

Drugoplasiranom Zarić Zoranu nagradu je uručio zamenik predsednika Skupštine Božidar Grujić.

Pobednički štand imao je Srđan Jović, a nagradu mu je uručila direktorka Turističke organizacije Dajana Stojanović.

Festival cveća ne održava se slučajno baš u Velikom Gradištu. Gradište je od vajkada poznato po cvetnim rondelama, koje zauzimaju centralno mesto na gradskom trgu. Takođe, grad je poznat po trudu uloženom u to da se dekoracija i uređenost gradskog parka i Carevčevog šetališta dovedu na svetski nivo.

Cvetni karavan krenuo je dalje niz Dunav i zaustaviće se u četvrtak u Golupcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top