Crljenac ne zaboravlja generala

Malo Crniće

Događaji

Crljenac ne zaboravlja generala

Foto: bsmmc.rs i Miroslav Životić

How Good Of A Friend Are You Really?

Obeleženo devetnaest godina od pogibije bivšeg komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, general-pukovnika Ljubiše Veličkovića u njegovom rodnom selu.

Među mnogobrojnim poštovaocima, venac na grob generala Ljubiše Veličkovića položio je i Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM.

„Srbija nikada neće zaboraviti njegovo junaštvo i žrtvu koju je podneo za celu zemlju“, rekao je Đurić i dodao da će pokrenuti inicijativu da jedna ulica u glavnom gradu Srbije ponese ime general – pukovnika Veličkovića.


Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM poližio venac na grob palog generala

Pored Đurića, obeležavanju godišnjice pogibije general-pukovnika Veličkovića, prisustvovali su i predstavnici RV i PVO Vojske Srbije, generalovi saborci, prijatelji, članovi porodice i predstavnici lokalne samouprave.


Generalova porodica

„Mi dugujemo generalu da ga se večno sećamo, dugujemo njegovoj porodici da nikada ne zaboravimo, ni kada budu ovde druge, treće, pete generacije potomaka. Za nas, on još uvek gospodari srpskim plavim slobodnim nebom.  Za nas će ostati večan“ rekao je Mališa Antonijević predsednik opštine Malo Crniće.

Već devetnaest godina u generalovu čast odigrava se i turnir u fudbalu, a ovogodišnji pobednik je ekipa iz Crljenca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top