Član Opštinskog veća u Petrovcu  isključen iz SNS

Petrovac

Politika

Član Opštinskog veća u Petrovcu isključen iz SNS

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nebojša Vlajić je zbog teških optužbi protiv predsednika opštine Duška Nedinića na društvenim mrežama, isključen iz petrovačkog SNS-a,a pokrenuće se inicijativa i za smenu iz Opštinskog veća.

Danas je u prostorijama Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Petrovac na Mlavi održana konferencija za medije na kojoj je govorio prvi čovek ovdašnjih narednjaka i opštine, Duško Nedinić. On je novinare obavestio da je SNS u ovom gradu doneo jednoglasnu odluku o isključenju Nebojše Vlajića zvanog „Bosanac“ iz opštinskog odbora, a izglasana je i inicijativa da se pokrene postupak za njegovu smenu kao člana Opštinskog veća.

Optužbe koje su iznete na moj račun i račun mojih kolega i saradnika su jako ozbiljne. Zato je zakazan sastanak Opštinskog obdora na kome je analizirana trenutna situacija. Ovo glasanje je značilo pitanje poverenja meni, jer shvatate da su optužbe koje su iznete strašne, neukusne, nemam ni reči da bih približio ozbiljnost situacije. A da su takve optužbe  istinite, gospodin Vlajić bi nakon sinoćnjeg glasanja ostao u SNS-u, a ja bih bio taj koji podnosi ostavku. Ako ostavimo po strani moral i ljudskost, kulturu ponašanja, što u ovom slučaju apsolutno ne postoji,  činjenica je da je statut stranke višestruko prekšen i da se to moralo sankcionisati, rekao je Nedinić.


Duško Nedinić

Dodao je da je svako kršenje ustava, zakona, opštinskih odluka i rešenja kažnjivo, ali da postoje pravosudni organi koji o tome odlučuju.

Mislim da je neozbiljno i neukusno da bilo koji predstavnik opštinske valsti, pogotovo član veća, koristi društvene mreže za bilo kakve ozbiljnije optužbe, pogotovo bolesne i neosnovane. Ja u svakoj prilici napominjem da su moja vrata uvek otvorena za sve sugestije i kritike. Svestan sam da nisu sve odluke popularne, ali zaista mislim da istupi kakve je imao Vlajić nisu na mestu. Verujte mi na reč, svaka odluka koja se donese prolazi rigorozne kontrole. Naša uprava je u poslednje dve godine veoma često izložena najrazličitijim kontrolama republičkih organa koji godinama pre toga nisu dolazili u našu opštinu. Više puta smo od istih dobili pohvale za rad. Ovde će se svako moje komentarisanje ove šarade zavšiti, jer dok neko gubi vreme po društvenim mrežama, misleći da će sebi da poveća popularnost ili da uradi nešto prljavo za neke druge, moji saradnici i ja za to vreme radimo, poručio je Nedinić.

On je naglasio da čini sve da se u toku ove godine obezbedi rekonstrukcija škola u Oreškovici, Rašancu, područno odeljenje Kamenovo, da se rekonstruiše dom u Popovcu, da se izgradi nov Centar za socijalni rad, rekonstruiše Opšta bolnica u Petrovcu, da se u narednom periodu u potpunosti rekonstruiše put Petrovac – Krepoljin, kao i putni pravci u Orljevu, Tabanovcu, Ranovcu, Šetonju, Petrovcu, Oreškovici, Zabrđu, Vošanovcu, Bistrici.

Za Opštinski odbor Srpske napredne stranke Petrovac na Mlavi rekao je da spada u najstabilnije i najvrednije u Srbiji.

  Kako god to nekome prijalo ili ne, Opštinski odbor SNS Petrovac na Mlavi zauzima dobro mesto na političkoj mapi regiona, okruga pa i Srbije. Ko to ne može da sačeka izbore, kome smeta razvoj opštine, razvoj grada, ko je to uspeo da indoktrinira određene ljude da rade protiv svog Opštinskog odbora, protiv svoje opštine, a dato im je sve što su tražili, i što su zaslužili i što nisu zaslužili. Što se mene tiče ja ću ovu priču završiti na sudu, najavio je Nedinić  i poručio da petrovački SNS niko neće moći da „razbije“ iako bi, kazao je, nekima to odgovaralo.

Meni je tužno što umesto da svoje vreme trošim za ono zbog čega  su me građani izabrali, da pokušavam da nađem još investicija,  energiju trošim na ove gluposti. Građani opštine Petrovac na Mlavi treba da znaju, da kako se izbori budu bližili bolesnog ponašanja pojedinaca će biti, ali da ćemo mi, imajući u vidu sve rezultate koji su nam se poklopili, raditi još marljivije da bi te rezultate dostigli. Dok sam ja predsednik opštine, a u skladu sa svojim mogućnostima, neću dozvoliti da ni jedan pojedinac ima privilegije koje su u suprotnosti sa zakonom i koje nisu u skladu sa poštenim i časnim namerama.  Sama optužba koja je odjeknula na društvenim mrežama, kada je profil za nekoliko sati ugašen, je potpuno neozbiljna, potpuno bolesna , ali takvo ponašanje nije dozvoljeno. Idu izbori 2020.godine sigurno, a možda i 2019., takvi pojedinci neka se udružuju, neka prave svoje planove, svoju politiku, ali u SNS za takve nema mesta, naglasio je on i na kraju poručio da građani ipak na kraju o svemu odlučuju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top