Čeka vas mnogo dobrih programa: Noć muzeja narednog vikenda

Požarevac

Kultura

Čeka vas mnogo dobrih programa: Noć muzeja narednog vikenda

Foto: arhiva plakati

How Good Of A Friend Are You Really?

Noć muzeja 19. maja i u Narodnom muzeju u Požarevcu. Jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture, održava se petnaesti put.

Od 17 do 1 sat posle ponoći možete posetiti Glavnu zgradu muzeja, Legat Miodraga Markovića, Malu galeriju Narodnog muzeja, Galeriju savremene umetnosti, Etno-park Tulba i Šator Požarevačkog mira.

U Noći muzeja, Narodni muzej Požarevac i Muzej nauke i tehnike u Beogradu u Galeriji savremene umetnosti prirediće izložbu Arheoakustika: Sakralna arhitektura srednjevekovne Srbije. Otvaranje zakazano za 20 časova.

Programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv Pobede i pobednici. Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Ubrajamo se u prve, ali to neće biti (jedina) pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja.


plakat Noć muzeja

Ovogodišnja manifestacija ima za cilj da obeleži neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe - pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. Noć muzeja biće inspirisana bogatim nasleđem, koje ne čini samo poštovanje tradicije, već i inovacije.


Noć muzeja

Ova manifestacija predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. U evropskoj Noći muzeja prošle godine, učestvovalo je više od 3.000 muzeja u 30 država.


Pozivnica

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top