Čaj i Pariz u biblioteci

Kostolac

Kultura

Čaj i Pariz u biblioteci

Foto: arhiva i plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

„Čajanka sa knjigom”- literarno druženje zavičajnih pisaca i ove godine u Biblioteci u Kostolcu.

Ovom svojevrsnom čajankom biće obeležen Međunarodni dan čaja. Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, poziva stvaraoce da se prijave sa svojom pesmom ili kratkom pričom za Čajanku sa knjgom. 

Tema ovogodišnje Čajanke je: Iz Pariza s ljubavlju. Poziv je otvoren za sve zainteresovane zavičajne pisce iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta.

Rok za prijavu radova je 5. decembar 2017. godine.

 U okviru čajanke biće prikazana i filmska projekcija o Parizu, gradu kulture, umetnosti i ljubavi. Sve informacije možete dobiti na telefon 012/241- 515. 

„Čajanka sa knjigom“ je zapravo nastavak tradicije koju su pre dosta godina, u kostolačkoj biblioteci, pokrenule bibliotekarke Slavica Pejović i Slobodanka - Cuka Trajković,  a prošle godine obnovila Renata Minić, rukovodilac Biblioteke u Kostolcu. Obnavljanje Čajanke ima za cilj da se zavičajnim piscima pruži prilika da se što češće okupljaju u biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.


Čajanka

Međunarodni dan čaja obeležava se širom sveta 15. decembra, ali taj datum je za Kostolčane od velikog značaja, jer je 1953. godine na taj dan osnovana Biblioteka u Kostolcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top