Braničevski majstori ving čuna u „Zmajevom gnezdu“

Požarevac

Sport

Braničevski majstori ving čuna u „Zmajevom gnezdu“

Foto: Dejan Mikić

How Good Of A Friend Are You Really?

Majstor ving čuna Dejan Mikić, na poziv trenera kluba „Zmajevo Gnezdo“, Sifu Jovana Vuce, nastupio kao jedan od majstora predavača na jubileju povodom 10 godina rada kluba.

Vuce je jedan od svetlih primera, naslednika u tradiciji prenošenja veštine, koji je značajnio doprineo njenom razvoju i ekspanziji na našim prostorima. Ono što su Dejan Mikić i Dušan Radojković započeli kao misiju majstora Božidara Gaberšeka ranih devedesetih u brojnim gradovima u Srbiji, danas se nastavlja kao tradicija kod mlađih naslednika.

„Nije poenta u održavanju pepela, već u prenošenju plamena“, a Jovan i njegovi asistenti su dosledne lučonoše ove plemenite ideje i veštine“, kazao je Mikić.
Dejan Mikić sa asistentima

Inače, na seminaru je bilo oko 60 učesnika iz pet beogradskih ving čun klubova, a Mikić je nastupio sa asistentima iz Požarevca i Velikog Gradišta, majstorom Srećkom Capićem, Željkom Markovićem i Miloradom Novakovićem, veteranom kluba. Seminaru se, takođe, priključio bivši član kluba, sada student u Beogradu Dušan Jovanović. Majstori su se naročito zahvalili i devojkama koje su se prvi put okušale u svetu borenja, poput Požarevljanke Milice Perić.

 U veoma prijatnoj atmosferi u toku svih pet sati trajanja seminara, Mikić i Vuce su prisutnim članovima i novim polaznicima prikazali svoje umeće i dali sugestije za dalji napredak i usavršavanje prisutnim učesnicima, budućim naslednicima veštine svih uzrasta. Na kraju je jubilej obeležen druženjem svih prisutnih uz prigodan i bogat koktel koji je organizovan od strane domaćina. Mikić i Vuce su naglasili da još jedna velika vrednost ovakvih skupova je što su uz vežbanje i druženje, osim usvajanja novih saznanja, sklopljena i mnoga nova, dugotrajna prijateljstva među sportistima iz raznih krajeva naše zemlje, a samim tim i ving čun familija nastavlja da se širi na opšte zadovoljstvo svih njenih zaljubljenika.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top